Alla var inte mördare : en barndom i Berlin Michael Degen

ISBN:

Published: May 2009

Paperback

275 pages


Description

Alla var inte mördare : en barndom i Berlin  by  Michael Degen

Alla var inte mördare : en barndom i Berlin by Michael Degen
May 2009 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 275 pages | ISBN: | 5.49 Mb

I mars 1943 när Michael Degen är elva år blir han och hans mamma vittne till hur invånarna på deras gata plötsligt börjar transporteras bort på lastbilar. Som genom ett mirakel lyckas de undkomma att gripas av militären.Under två år tvingas sedan Michael och hans mamma att leva under jorden i Berlin.

Medan Gestapos jakt på judar trappas upp och de allierades bomber faller över staden erbjuds de hjälp och husrum av vänner, bekantas bekanta och rena främlingar. Till och med i detta naziregimens hjärta, visar det sig, finns det människor som med livet som insats är beredda att hjälpa en judisk familj att överleva – en kommunistisk trädgårdsmästare, en adlig rysk emigrant, ja, till och med en kvinnlig medlem av nazistpartiet.Med barnets klara blick i behåll och utan vare sig bitterhet eller sentimenta­litet berättar Michael Degen om denna sin flykt och om sina många räddare.Alla var inte mördare har blivit en modern klassiker och har sedan den publicerades 1999 utkommit i 16 upplagor.

Boken filmatiserades 2006. Michael Degen, är en av Tysklands mest framstående skåde­spelare och har arbetat tillsammans med regissörer som Bergman, Brecht och Chabrol.“För att utspela sig mot en så nattsvart bakgrund är Alla var inte mördare en mycket rolig berättelse.” Nils Schwartz i Expressen“En både underhållande, närmast galghumoristisk och rafflande historia.” Carina Waern i Helsingborgs Dagblad“Trots ständig rädsla, dödsångest och hunger finns i denna mörka berättelse en säregen berlinsk humor och smärtfylld livsbejakelse som påminner om den italienska filmen Livet är underbart.” Per Landin i DN“Det känns svårt att lägga ifrån sig boken, så fulla av liv är de karaktärer som stiger fram ur berättelsen.” Der Tagesspiegel“En levande och spännande berättelse återgiven med fruktansvärd kraft.” Die WeltEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Alla var inte mördare : en barndom i Berlin":


reise-clever.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us